DE PASTOE FABRIEK

De Pastoefabriek startte in 1913 met de industriele productie van stoelen in Utrecht (Nederland). Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een fabrikant van design meubels, diep genesteld in de Dutch Design traditie. Pastoe meubels worden over de hele wereld verkocht. In 2016 is de fabriek verhuisd naar Houten. Ons productieproces is aangepast aan de eisen van de tijd en de nieuwe fabriek biedt ons de mogelijkheid nog eens 100 jaar door te gaan. Een bezoek aan de fabriek en de fabriekshowroom is de moeite waard. En neem gerust de kinderen mee.

We kopen op maat gemaakte panelen in, schuren en lakken ze (in 48 kleuren), controleren elk onderdeel, monteren de onderdelen heel precies en maken ze gereed voor bezorging. Van Aalst tot Zuid Korea. Iedere dag proberen we het maakproces te verbeteren en duurzamer te maken. Zo komen alle materialen binnen een straal van 80 km van onze fabriek. En we accepteren eeuwig zorg voor onze producten. Elke dag sturen we nog onderdelen op van kasten die lang geleden door ons geproduceerd zijn. Duurzaamheid begint bij zorg voor je producten.

HET PRODUCTIEPROCES

1. We verzamelen honderden paneeltjes in ons magazijn. Arne en Marcel checken en vervoeren alle binnengekomen voordat ze op hun plek worden gelegd. Als alle juiste panelen voor een order binnen zijn worden ze opgeladen. 

2. De kasten moeten op de milimeter nauwkeurig zijn, die panelen gaan eerst naar de zagerij. Hier maken wij ook kabeldoorvoeren voor apparatuur in en op de kast

3. In de schuurderij worden alle paneeltjes zorgvuldig geschuurd. Dat zorgt voor een een betere hechting. Aan de hand van de kleur herhaalt dit proces zich soms wel 4 keer. 

4. Na het schuren gaan de panelen de spuiterij in. Het Pastoe team mengt elke week 48 Pastoe kleuren. Dan komen komen de spuitpistolen tevoorschijn. Hierna liggen de panelen 1 tot 2 dagen in de droogkamer.

5. Na het lakken wordt elk paneel nauwkeurig gecheckt. Er mag geen enkele oneffenheid te zien of te voelen zijn. Vinden we wel een stofje of putje... Dan gaat het paneel terug naar de schuurderij. 

6. Als alles in orde goedgekeurd is beginnen onze meubelmakers met bouwen. Elke kastenbouwer heeft zijn eigen model. Zo is jouw Vision combinatie waarschijnlijk gebouwd door Sergio, Marek, Dennis of Soufian. Lars, Ronald en Omar bouwen de Landscape en Noon. A'dammers worden door Ronald en André gemaakt.

We nemen je graag een rondje mee langs het hele productieproces. Maak hier een afspraak voor advies bij het samenstellen van een Pastoe kast en een rondleiding door de fabriek.

TALEN

Nederlands

Engels

ADRES

Pastoe

Fabriek & Showroom

Sleepboot 4

3991 CN

Houten

The Netherlands

OPENINGSTIJDEN

Ma - Vr: 10:00 - 16:00

Zo: 10:00 - 16:00

Je kan een afspraak maken